Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #62 Voor 6 personen

IJs

Aan de gelukkige bezitters van een ijsmachine.Tot mijn grote vreugde heeft de supermarkt om de hoek geitenmelk in de schappen staan. De smaak is romig en zacht. Perfect voor een smaakvol bolletje ijs.

Dit heb je nodig

0,5 liter Geitenmelk
150 gram Suiker
5 Eidooiers

En zo maak je het


Breng de melk aan de kook. Klop de dooiers met de suiker luchtig en stijf. Des te stijver, des te beter. Roer nu met een spatel (niet met de mixer) de kokendhete(!) melk in drie gelijke delen door het eimengsel. Giet terug in het pannetje en laat dit onder voortdurend roeren verder garen op een laag pitje. Dit is een gevaarlijk moment, omdat bij een te snelle verhitting het ei stolt en vervolgens schift. En dat is zonde. Goed roeren dus. Als je een streep over de lepel kan trekken waarbij de compositie (zo heet ijs dat nog geen ijs is) blijft hangen, is er voldoende gegaard. Draai het vuur uit, maar blijf nog wel af en toe roeren. Het geheel is namelijk niet meteen afgekoeld, met alle risico’s vandien. Als de compositie goed is afgekoeld kun je er in principe ijs van draaien. Nog lekkerder wordt het resultaat met rijping van een nachtje in de koelkast. Heerlijk in combinatie met de eerder beschreven kletskoppen.

Eet smakelijk!
©2018, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand