Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #44 Voor 4 personen

Preitaart met mosselen

Het einde van deze zomer voelt als midden in de herfst. Hier kan je je tegen verzetten door exrtra zonnig te koken. Je kunt er ook in meegaan. Met deze hartige taart doe je het laatste. Prei is nu volop beschikbaar en ook de mosselen doen weer van zich spreken. Samen doen ze het goed in dit recept. Je kan er prima de wat kleinere (en voordelige) mosselen voor gebruiken.

Dit heb je nodig

1 kg Verse mosselen
4 Kleine dunne preitjes
1 Uitje
1 teentje Knoflook
4 blaadjes Laurier
1 glas (Droge) witte wijn
75 gram Geraspte kaas
3 Eieren
Peper
Olijfolie
Bladerdeeg

Handig is

Taartvorm van 20-25 cm doorsnede

En zo maak je het

Gooi de mosselen in een pan op hoog vuur en roer goed tot ze open staan. Haal de schelpdieren uit de pan. Ontdoe het vrijgekomen vocht met een zeef van zand en andere onregelmatigheden. Haal de mosselen, als ze enigzins zijn afgekoeld, voorzichtig uit de schelp. Was de prei zorgvuldig en snij in ringen. Versnipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet beide met de prei even aan in wat olie. Wijn, mosselvocht en laurier erbij en het geheel laten inkoken. Als al het vocht is verdampt, begint het preimengsel aan de bodem te  kleven. Een goed moment om het vuur uit te draaien. Vis de laurierblaadjes uit de pan. Breng op smaak met peper (proef op zout maar extra is waarschijnlijk niet nodig) en laat koelen. Wrijf de taartvorm in met olie en bedek zowel bodem als rand met bladerdeeg. Vermeng de eieren, de helft van de kaas en de mosselen voorzichtig met het preimengsel. Stort deze vulling in de taartvorm. De resterende kaas erover en ongeveer in 50 minuten gaar laten worden in een oven van 180ºC.
Eet smakelijk!
©2018, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand