Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #60 Voor 4 personen

Risotto met gerookte kip, selderij en mozzarella

De smaak van gerookte waar past uitstekend bij het winterweer. In plaats van een Nederlandse stamppot met rookworst kan je ook een goedvullend rijstgerecht maken: risotto. En van wat je overhoudt, kun je de volgende dag dan weer heerlijke hapjes voor bij de borrel draaien. Een win win situatie, geloof me! Nu alleen nog dat winterweer.

Dit heb je nodig

500 gram Risottorijst (arborio)
1-1,5 liter Groenteboullion
4 stengens Bleekselderij in kleine blokjes
1 Gerookte kipfilet ook in kleine blokjes
wat Zongedroogde tomaat
50 gram parmezaanse kaas, geraspt
1 Ui
2 teentjes Knoflook
Olijfolie
Boter
Zout en peper
1 bol Mozzarella

En zo maak je het

Ui en knoflook fijn. In wat olie glazig laten worden en dan de rijst erbij tot ook deze een glazige blik in de ogen krijgt. Dan een flinke scheut boullion. Goed roeren tot de rijst aan de bodem begint te plakken. Het vocht wordt door de rijst opgenomen en verdwijnt langzaam in de korrel. Dat is precies het punt dat je er weer een scheut vocht bij doet. Laat ook, de inmiddels fijngehakte, zongedroogde tomaat een tijdje meeprutellen. Als de rijst gaar is (hij mag een al dente bite blijven houden) is het de kunst om de juiste smeuigheid te bewerkstelligen. Breng eerst het geheel op smaak met de parmezaanse kaas, de kip en de selderij. Nu  kan je nog wat boullion toevoegen samen met een lik boter. Een risotto die langzaam van je bord afloopt heeft de juiste consistentie.Verdeel de rijst over 4 borden. Snij de mozzarella in flinterdunne plakjes en schik deze mooi op de borden. Nog wat peper erover maakt het gerecht af.
Eet smakelijk!
©2018, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand