Tijs kookt voor u

Bijvoorbeeld Buffet of Receptie of Diner of iets anders?

Tijs kookt met u

Kijkje in de keuken

Print dit recept Recept #4 Voor 4 personen

Salade van wilde spinazie, spek, geitenkaas en ei

Wilde spinazie is een wat steviger spinaziesoort dan de doorgaans gebruikte variant. Je komt deze soort tegen bij een goed gesorteerde (Turkse) groenteboer. Knapperig en vers heeft wilde spinazie iets nootachtigs. Een stevige uitgesproken salade met nazomerse tonen is op zijn plaats. Begeleid door vers brood en een mooi glas wijn een maaltijd waardig.

Dit heb je nodig

500 gram (Wilde) spinazie
2 Eieren
100 gram Gerookt spek
200 gram Zachte geitenkaas
Olijfolie
Azijn
Mosterd
Honing

En zo maak je het

Heel belangrijk is dat je de bladeren goed van zand en nerf ontdoet. Beide zijn veelvuldig in de spinazie aanwezig. Het wassen moet zelfs twee tot drie keer gebeuren. Een slacentrifuge is nu geen overbodige luxe. Het spek leg je op wat bakpapier naast elkaar, zo dat de plakjes niet gevouwen zijn en elkaar niet raken. Bak ze in de oven (180ºC.) mooi bruin en knapperig (in 10-15 minuten). Zet de eieren net onder in koud water en laat ze, als het water aan de kook is, twee minuten prutelen. Spoel af onder de koude kraan en pel.

Roer een lepeltje mosterd (naar smaak) door een goede scheut olijfolie en wat azijn. Vlak voor je gaat eten, hussel je de spinazie door deze vinagrette. Maal wat peper op de spinazie die nu sla is geworden. Verdeel  over de borden.

Schik de overige ingredienten mooi op de sla. En klaar ben je.
Eet smakelijk!
©2024, Tijs | Ontwerp: nieuwbestand